Responsivt webdesign er mobilvenligt design

 

Google tillægger i dag en højere ”Ranking” værdi på website med f.eks. responsivt webdesign, der opfylder kravene om mobilvenlighed. Dette skyldes at der i stigende omfang er flere og flere brugere, der bruger mobiltelefoner og tablets når de skal finde ting på internettet.

I takt med denne stigning har Google valgt at give websites, der opfylder kravene til mobilvenlighed bedre placeringer i Google´s mobile søgeresultater (Dettte forhold gør sig dog ikke gældende i Googles almindelige søgeindeks, der tilgås fra PC, Mac og tablets, her anvendes den almindelige algoritme, og der er ikke fordele i dette indeks i forhold til websider med responsivt webdesign).

Det er derfor en rigtig god ide når der skal udarbejdes et nyt webdesign at få det programmeret, således det repræsenterer sig godt i søgeresultaterne i både det almindelige og det mobile indeks hos Google og derved får andel af de mange søgninger, der dagligt foretages fra mobiltelefoner.

Der findes forskellige varianter af mobil venlige løsningsmodeller

 

RWD = Responsivt webdesign

Ethan Marcotte var den første, der kom med betegnelsen responsivt webdesign, hvor de forskellige punkter er beskrevet, CCS3, procenter til størrelser af tekst, fleksible billeder og videoer, der tilpasser sig størrelsen på den enhed med et læsbart layout præsenteret for brugeren.

 

AWD = Adaptive Webdesign

Aaron Gustafson har skrevet en bog med titlen Adaptive Web Design, der beskriver denne metode.

I adaptive webdesign anvendes et foruddefineret sæt af layout størrelser, der tager udgangspunkt i forskellige skærmstørrelser. JavaScript, CSS er med til styring af denne proces.

 

Hvis vi sammenligner de to systemer, så er udgangspunktet at de begge vises i den tiltænkte form på både desktop, tablets og mobile enheder.

En af de største forskelle mellem de to systemer er, at RWD kan indeholde mere kode, og implementering sker nemt med CSS og fleksible fonde, mens AWD har en lidt anden tilgang, der udnytter scripting til at hjælpe med at tilpasse til forskellige enheder og skærmstørrelser.

Nyhedsbrev


Tilmeld nyhedsbrev: